what makes you feel alive?

v-ati gandit vreodata ce va face sa simtiti ca traiti?

in ultima vreme, in urma unei stari generale de tristete metafizica, m-am analizat (probabil excesiv ca de obicei) si am ajuns la concluzia urmatoare: pain makes you feel alive. oricat de emo ar suna, e adevarat. cum ai sti ca traiesti daca nu te-ar durea? ganditi-va numai la oamenii aia care au o anumita boala prin care nu simti durerea. sa zicem ca au o hemoragie interna grava, si nu pot sa simta; pot muri fara sa stie de ce.

cold makes you feel alive. cand e rece, foarte rece, bate vantul, ploua, ninge, insipiri aerul ala care iti sfasie caile respiratorii, mainile iti ingheata si nici macar nu simti nevoia sa cauti caldura unei alte maini, si te doare tare de tot, asa de tare incat nu te mai doare deloc, pentru ca simti ca traiesti. si atunci e chiar frumos, si ai sta acolo pentru tot restul vietii, pentru ca atat timp cat te doare nu esti mort.

filozofic vorbind, e relativ daca existam sau nu (si asta ma face sa ma gandesc la poezia lui edgar allan poe "a dream within a dream"). dar frigul ma face sa stiu ca traiesc, ca n-am murit, ca de fapt exist, cel putin acum, ca daca ma doare e bine, sunt inca eu. si totusi sunt departe de-a fi vreun fel de masochista, desi cred ca toti suntem masochisti intr-o anumita masura, ca ne plac lucrurile care ne fac sa ne doara, dar asta demonstreaza numai ca nu vrem sa murim. e bine sa te doara din cand in cand, te face sa te gandesti la ce conteaza, desi se poate sa iti dai seama ca nimic nu conteaza. mai ales in stari din astea metafizice, cand singurul lucru care iti aminteste ca traiesti e frigul. si atunci te gandesti ca esti singurul om din lume, ca numai tu iti dai seama ca traiesti, ca peste tot in jur sunt numai cadavre si fantome, si ca lumea e un cimitir plictisit. ai vrea poate sa nu fi singur, sa stii ca cineva se gandeste la tine, ca nu sti numai tu ca traiesti, ca nu e numai vantul si ploaia care sa-ti tina de frig. ai vrea sa-i mai fie cuiva frig, sa-ti fie frig impreuna. sa-ti fie frig si nu cald, pentru ca daca iti e cald, ai murit!

azi va doresc sa va fie frig!

Take this kiss upon the brow!
And, in parting from you now,
Thus much let me avow-
You are not wrong, who deem
That my days have been a dream;
Yet if hope has flown away
In a night, or in a day,
In a vision, or in none,
Is it therefore the less gone?
All that we see or seem
Is but a dream within a dream.
I stand amid the roar
Of a surf-tormented shore,
And I hold within my hand
Grains of the golden sand-
How few! yet how they creep
Through my fingers to the deep,
While I weep-
while I weep!
O God! can I not grasp
Them with a tighter clasp?
O God! can I not save
One from the pitiless wave?
Is all that we see or seem
But a dream within a dream?

edgar allan poe, a dream within a dream

ralu

posted under |

3 comments:

paula said...

Ce zici tu pe aici ma face sa imi amintesc de spusele lui Cioran. Extragand numai intelesul lor intrucat nu le stiu cita era ceva de genul asta: suntem dependenti de tristete. Asta zicea el in conditiile lui de viata. As fi vrut sa mai traiasca sa-l pot contrazice...
Te-as putea contrazice in cateva locuri,numai ca vezi tu, sentimentul trairii este specific fiecarui om. Vroiam sa te intreb daca ai simtit vreodata euforia, implinirea pe diferite planuri si daca de acolo nu ti-a rasarit gandul ca lumea iti apartine.
E drept frigul te face sa simti, dar caldura? dar caldura aceea sufocanta? nu tot dovada de traire este si aia?Dar confuzia din suflet pe care o simtim toti? Dar atatea si atatea sentimente combinate [m-am zapacit cu atat psihologie:))] cu afecte si cu ce mai vrei tu, nu tot dovezi ca traim sunt si alea?
Nu trebuie sa suferi ca sa simti ca traiesti, trebuie doar sa simti...orice.

Ola said...

Edgar Alan Poe...un poet fantastic...un geniu nascut din suferinta...frumos scris.

Mike said...

Cum zice si Paula...orice lucru...daca constientizezi ca il faci {multe iti intra in reflex si nu iti dai seama de ele(mers,mancat, respirat etc.)} te face sa te simti alive...incearca...cand faci ceva concetreaza-te pe actiunea aceea "Mananc" , "Inspir, acum expir"
try it:-??

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

Well hello

Pai ba...deci cum sa va zic...asta e un Glob...da?...no pai aici scriem noi...ce vrem...n-o sa va intampin foarte siropos...pentru ca nu-s genu...nu suntEM genul...asa...deci aici gasesti tot felu de chestii...you can read...verifica si "Home" si "About us"...in rest ce sa zic...keep it up...si nu fa sex cu strainii...daca urmeaza sa ii cunosti ulterior...nu se pune...no...pa:))

Music

Just some music for our reader's ears:

    Admin Stuff

    Enter your username and password to enter your Blogger Dasboard



Recent Comments